Airco universiteitsbibliotheek Radboud tijdens tentamenperiode kapot

In de universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit was de airconditioning anderhalve week kapot. Dat viel exact in de tentamenperiode en dan is de bibliotheek overvol. Studenten kunnen nu weer met een gerust hart in de bibliotheek studenten, want het probleem is opgelost. Dat meldt VOX. 

De leeszaal van de universiteitsbibliotheek was warm en een muffe lucht overheerste. In de zaal was het ook nog eens broeierig warm. Niet echt prettig als je daar wil studeren.

'Studeren in de leeszaal was niet te doen' 

Psychologiestudente Luka zegt dat ze normaal gesproken in de leeszaal studeert, maar dat dat nu niet te doen was. “Studeren deed ik nu in de kelder van het gebouw, maar daar was veel meer geluid. Concentreren lukte voor geen meter.”

Stank

Psychologiestudent Elisa vult aan dat het door de drukte en de warmte heel erg stonk in de leeszaal, Met hoofdpijn als gevolg.

Noodventilatie 

De universiteit probeerde van alles om de leeszaal aangenamer te maken voor de studenten. Op de deur van de leeszaal was een mededeling te lezen over de situatie. Om de zaal koeler te krijgen draaide de noodventilatie overuren.

Tijdens de hele tentamenperiode was het erg druk in de bibliotheek. De studenten probeerden zich zo goed en zo kwaad als het kon aan te passen aan de omstandigheden. “Ik zat in mijn hemdje te studeren, niet heel prettig, maar anders was het niet vol te houden”, aldus een studente. Ook liepen er mensen met een korte broek door de leeszaal, terwijl het buiten niet eens zulk warm weer was.

Airco werkt weer 

De studenten kunnen nu weer opgelucht ademhalen, want de werkzaamheden aan de airconditioning zijn dinsdag 11 juni afgerond. In de leeszaal van de universiteitsbibliotheek is het nu weer prima vertoeven.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk