Viering 150 jaar studentenroeivereniging Njord bijgewoond door Prinses Beatrix

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden doopt zaterdagochtend 8 juni in Leiden een nieuwe wedstrijdboot van de Koninklijke Studenten Roei Vereeniging Njord. De doop vindt plaats tijdens de viering van het 150-jarig bestaan van de roeivereniging. Dat meldt de Rijksoverheid.

Prinses Beatrix wordt welkom geheten door een erehaag van wedstrijdroeiers van Njord en van andere studentenroeiverenigingen. Aansluitend spreekt de Prinses met bestuursleden van Njord en van het Zwanencomité dat de lustrumviering organiseert. Prinses Beatrix krijgt vervolgens een rondleiding door de botenloods en spreekt met leden en oud-leden van Njord over de roeisport en hun ervaringen bij de vereniging. Na de doop wordt de nieuwe boot, een acht, door een groep roeiers van Njord voorgeroeid op het Galgewater.

Oudste studentenroeivereniging van Nederland 

Njord is opgericht op 5 juni 1874 en is de oudste studentenroeivereniging van Nederland. Verschillende roeiers van Njord hebben meegedaan aan de Olympische Spelen en ook in de huidige Talent-selectie van TeamNL zitten leden van Njord. Naast het 150-jarig bestaan van de vereniging wordt op 8 juni ook met andere verenigingen het dertigste lustrum van studentenroeien in Nederland gevierd.

Door: Nationale Onderwijsgids