Pro-Palestijns protest bij VU Amsterdam, zo'n 150 mensen op de been

Bij het gebouw van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam voeren vrijdag zo'n 150 pro-Palestijnse demonstranten actie, ziet een verslaggever van het ANP. De betogers willen dat de universiteit inzicht geeft in alle banden met Israëlische bedrijven en academische instellingen en de banden verbreekt met instellingen die "medeplichtig blijven aan het apartheidsstelsel en de lopende genocide".

De demonstranten hebben zich verzameld op het plein van de universiteitscampus. Sommigen hebben Palestijnse vlaggen bij zich en er is een spandoek te zien met de tekst 'Cut ties with Israeli colonizers, Free Palestine'. Ook scanderen ze leuzen. Een enkeling draagt een mondkapje. Bij het protest zijn ook enkele docenten aanwezig.

Identificeren met universiteitspas 

De VU kondigde eerder aan dat studenten en medewerkers bij binnenkomst vrijdag gevraagd kan worden zich te identificeren met hun universiteitspas. Ook bezoekers moeten hun identiteitsbewijs laten zien. Deze maatregel is genomen nadat demonstranten een 'walk-out' aankondigden op het campusterrein. Colleges en tentamens gaan gewoon door.

Door: ANP