Normal_4413

(Novum/AP) - Een groep van zo'n honderdvijftig archeologiestudenten in Egypte heeft maandag het vertrek geëist van minister van oudheden Zahi Hawass. "Ga weg", riepen de studenten voor het kantoor van Hawass, die zij ervan beschuldigen een 'showmannetje' te zijn, die verslaafd is aan aandacht.

"Hij geeft niets om ons", zei de 22-jarige Gamal el-Hanafy, die in 2009 afstudeerde. "Hij geeft alleen maar om propaganda." Volgens de studenten heeft Hawass niets gedaan om de duizenden studenten te helpen die geen werk in hun vakgebied kunnen vinden.

De studenten zijn voornamelijk kwaad omdat ze worden afgescheept met 55 euro per maand, veel te weinig om van rond te komen. En dat in een land waar toeristen jaarlijks miljoenen uitgeven aan bezoekjes aan archeologische trekpleisters als de piramides, de sfinx en de begraafplaatsen van de farao's.

Hawass liet zich maandag niet zien, terwijl hij de afgelopen twee weken veelvuldig in het openbaar verscheen en internationale media uitnodigde om een kijkje te nemen in het Egyptisch Museum, waar kunstvoorwerpen door plunderaars waren beschadigd.