Erasmus Universiteit laat weten dat pro-Palestina protest geannuleerd is

Campus Woudestein in Rotterdam heeft laten weten dat de pro-Palestijnse demonstratie niet meer doorgaat. Omdat de campus gesloten is heeft de organisatie op het allerlaatste moment het protest afgeblazen. De demonstratie stond namelijk gepland om 13.00 uur. Studenten laten via Instagram weten dat ze op een andere plek gaan demonstreren. Rond 14.00 uur verzamelen de studenten zich rond Rotterdam Centraal. Dat meldt Rijnmond. 

Gebouwen van de Erasmus Universiteit en de Hogeschool Rotterdam op campus Woudestein zijn uit voorzorg gesloten. Ed Brinksma, voorzitter van het College van Bestuur van de universiteit, gaf al aan dat het risico te groot was om colleges door te laten gaan. “Het verloop van protesten elders in het land toont dat wel aan.”

Rotterdam studenten voor Palestina 

Op het Instagramaccount van ‘Rotterdam studenten voor Palestina’ is te lezen dat ‘de raad van bestuur, politici en politie doodsbang zijn. De EUR blijft medeplichtig aan de oorlog in Gaza vanwege de banden met Israëlische instellingen. We willen geen gesprek, we willen revolutie’.

Campus blijft dicht 

Aan het Erasmus Magazine laat een woordvoerder van het College van Bestuur weten dat de campus op slot blijft. Of vrijdag 17 mei de campus wel opengaat is op dit moment nog niet duidelijk.

Het Sustainability Summit zou deze dagen plaatsvinden op de universiteit. Tijdens dit evenement wordt er nagedacht over de toekomst van de academische wereld in Nederland, op een duurzame manier.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk