Normal_4292

In de Amerikaanse staat New Jersey heeft de Princeton University besloten een groot zonne-energie park te bouwen, zo meldt de webiste Duurzame Energie Thuis.

Het gaat om een totale capaciteit van 5,3 MW, waarmee de installatie het grootste fotovoltaïsche systeem is van een Amerikaanse onderwijsinstelling. Het park wordt gebouwd op een gebied van 11 hectare. In totaal worden 16.500 zonnepanelen aangesloten die een jaarlijkse output van 8 miljoen kWh zullen hebben, genoeg groene stroom voor 7.000 Amerikaanse huishoudens.

Het bijzondere aan het systeem is verder dat de zonnepanelen op een ‘tracking systeem' worden gemonteerd. Dit zorgt ervpoor dat de stand van de panelen gedurende de dag optimaal wordt gehouden en de instraling daardoor maximaal.

De universiteit hoopt dat zij gaat dienen als een voorbeeld voor andere onderwijs instellingen. De installatie kan namelijk ook gebruikt worden in het onderwijs. Daar heeft Princeton al ervaring mee met twee zonne-energie systemen die de universiteit al operationeel heeft.