Randstad gaat samenwerking aan om meer studenten te bereiken

Jongeren hebben behoefte om tijdens hun studie al te worden gekoppeld aan een relevant bedrijf. Daarom is Studentenplatform Minite samen met uitzendbureau Randstad een samenwerking aangegaan. Minite kondigde dinsdag 16 april aan een samenwerking aan te gaan met het uitzendbureau. Randstad zal bij deze samenwerking gebruikmaken van een uitgebreid en sterk netwerk waarover Minite beschikt. Zo kan Randstad het beste talent vinden onder de nieuwe generaties, aldus Baaz.

Dankzij deze samenwerking, die voorlopig vastligt voor minimaal één jaar, krijgt de organisatie meer inzicht in de pool van zo’n 18.000 hbo- en wo studenten. Van deze 18.000 studenten behoort een grote groep tot de GEN-Z generatie, de doelgroep die Randstad graag wil bereiken.

Freelance platform

Voor het studentenplatform markeert deze nieuwe samenwerking een mooie mijlpaal in de indrukwekkende groei van het bedrijf, dat ooit begon als freelance platform voor studenten. Minite ontdekte op een gegeven moment dat studenten het tijdens hun studie al belangrijk vinden om gekoppeld te worden aan een bedrijf dat bij hen past. Dankzij hun unieke positie wisten zij dit te realiseren. En een samenwerking met een groot bedrijf als Randstad bewijst dat ook de grote spelers op de markt behoefte hebben aan dit soort diensten.

Rotterdams ecosysteem 

“Dankzij onze connecties met universiteiten en onze unieke hiring praktijken, zoals anoniem, data based hiring dat iedere sollicitant een gelijke kans biedt, kunnen wij zoals maar weinig partijen dat kunnen talent aantrekken onder de jongere generaties die nu de arbeidsmarkt betreden. Onlangs wonnen we hiervoor nog de 010 Inclusief Award, uitgereikt door de Sociaal Economische Raad (SER) en Gemeente Rotterdam,” vertelt Micky Chen, co-founder van Minite. Chen benadrukt dat het Rotterdamse ecosysteem, waarin het bedrijf zich bevindt, cruciaal is geweest voor waar het bedrijf nu staat.

Medewerker bij Randstad, Mara de Vries, geeft aan dat het uitzendbureau gelooft in ieder talent en dat iedereen iets unieks heeft. De Vries geeft aan dat Randstad wil uitgroeien tot de werkgever waar iedereen wil werken, ongeacht afkomst, leeftijd, geloof en van wie je houdt. De ambitie is om te groeien naar een meer diverse organisatie. Volgens haar begint dat bij het werven van nieuwe collega’s. De samenwerking met Minite is daarbij een waardevolle kans om geschikt en nieuw personeel te vinden, aldus de Vries.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema