Normal_4204

‘Door de Wageningse universiteit wordt Nederland het centrum voor groene grondstoffen. Algen en planten kunnen we gebruiken voor de fabricage van groene en hoogwaardige producten. Duurzame biobrandstoffen kunnen ons helpen de CO2-uitstoot terug te dringen. Zo krijgen we niet alleen een schonere economie, maar ook een innovatievere waar we geld mee verdienen.'

Dat zei minister Verhagen tijdens zijn bezoek aan Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) en enkele innovatieve bedrijven in de regio, zo meldt de Rijksoverheid.

Verhagen investeert € 5 miljoen in de WUR om te zorgen dat zij samen met het bedrijfsleven hun kennis op het terrein van groene grondstoffen sneller naar de markt brengen en toepasbaar maken voor bedrijven. Dit gebeurt in een nieuw centrum dat hiervoor wordt opgezet (Centre for Biobased Economy).

Het centrum is verbonden met het groene hoger onderwijs en moet er ook voor zorgen dat er meer afgestudeerden komen die bedrijven kunnen helpen of zelf nieuwe bedrijven starten. Dit zorgt voor groei en nieuwe banen.

De WUR heeft traditioneel sterke banden met bedrijven en overheden (de zogenoemde 'gouden driehoek') en behoort innovatief gezien tot de voorhoede.