Utrechtse studentes mogen van Van 't Hek makers bangalijst aan schandpaal nagelen

Youp van 't Hek is bereid zijn plekje in de NRC te delen met Utrechtse studentes die de makers van de zogenoemde bangalijst aan de schandpaal willen nagelen. Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column voor de krant. Vrijdag werd bekend dat leden van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) zijn geschorst om een powerpointpresentatie waarin leden van de vrouwelijke studentenvereniging UVSV worden beoordeeld op hun seksuele prestaties. Ook hun telefoonnummers en adressen staan in de presentatie.

"Is het een idee om de namen van de corps-studentjes, die dat stoere lijstje hebben verspreid, bekend te maken? Foto en adres erbij en dat er wat Utrechtse studentes in klinkklare woorden schrijven wat ze van het melkmuil-uiterlijk van deze jochies vinden", schrijft Van 't Hek in zijn column. "Plus wat deze macho's zoal presteerden tussen de lakens. Of niet presteerden."

Schandpaalcolumnisme 

De cabaretier en columnist stelt "dit hoekje van de krant" er graag beschikbaar voor. Hij is zich ervan bewust dat "dit soort schandpaalcolumnisme" mogelijk gevolgen heeft, als een kort geding of een boete. "Maar die betaal ik graag. Gewoon een lekker koekje van eigen deeg in de zaterdagse NRC. Ik heb er zin in. Heel veel zin zelfs", besluit hij. "Dus dames, kom maar op met die namen. Of zijn ze al genoeg gestraft? Ze mogen namelijk niet mee op ski-reis. Zielig hè."

Door: ANP