Aedes-scriptieprijs over nieuwe inzichten Nederlandse woningmarkt

In de zoektocht naar frisse en innovatieve ideeën om betaalbare huisvesting te bevorderen, kondigt Aedes de vierde editie aan van de Aedes-scriptieprijs. De Aedes-scriptieprijs beloont de beste masterscriptie die nieuwe inzichten biedt over de Nederlandse woningmarkt, volkshuisvesting, sociale huur, verduurzaming of woningcorporaties. Deze prijs erkent en beloont de beste masterscriptie afgerond in 2023 of 2024. Dat meldt Aedes.

De 3 beste scripties worden beloond met prijzengeld van 2.500 euro, 1.000 euro, of 500 euro. Deelnemers kunnen hun scriptie tot 15 september 2024 indienen via scriptieprijs@aedes.nl. 

Voorwaarden masterscriptie 

Om kans te maken op de Aedes-scriptieprijs moet de masterscriptie aan een aantal voorwaarden voldoen: 

  • De masterscriptie van WO of HBO moet geschreven zijn in het Nederlands of Engels.
  • De masterscriptie moet geschreven en beoordeeld zijn in 2023 of 2024.
  • De inzending moet origineel werk zijn met analyses van eigen hand.
  • Het onderwerp is relevant en actueel en valt binnen de thema’s: volkshuisvesting, sociale huur, verduurzaming van (huur)woningen, woningcorporaties en/of de Nederlandse woningmarkt.
  • De scriptie en resultaten bieden nieuwe inzichten, zijn innovatief en vernieuwend en toepasbaar of bruikbaar voor woningcorporaties en/of Aedes.
  • Vrijdag 15 september 2024 is de deadline om de scriptie in te zenden, inclusief een samenvatting van één A4. 
  • Maximaal 1 inzending per student.

Beoordelen van de ingezonden scripties 

Een deskundige jury, bestaande uit Martin van Rijn, voorzitter van Aedes, en 2 directeur-bestuurders van woningcorporaties, zal de ingezonden scripties beoordelen. De prijsuitreiking vindt plaats op 21 november 2024 tijdens het Aedes-verenigingscongres.  

Door: Nationale Onderwijsgids