Studentenkamerfestival Stukafest keert weer terug naar geboortestad Nijmegen

Stukafest komt terug naar Nijmegen. In die stad begon 23 jaar geleden het studentenkamerfestival. In zes verschillende studentenkamers zijn aankomende vrijdag optredens te zien. Het festival werd vorig jaar nog afgelast omdat er te weinig vrijwilligers beschikbaar waren. Dat meldt VOX.

Stukafest is dus 23 jaar geleden gestart in Nijmegen, maar heeft inmiddels ook Amsterdam, Delft en Groningen veroverd. Studenten stellen tijdens het festival hun kamer beschikbaar als podium voor verschillende acts. Het festival is ontstaan omdat er te weinig aandacht was voor elkaar. “Een studentenkamer biedt de volledige aandacht voor elkaar en voor de act die optreedt”, aldus organisator Hedwig van Putten.

Cultuur op de Campus 

Omdat er vorig jaar een tekort aan vrijwilligers was en het festival daarom niet door kon gaan heeft de organisatie het dit jaar anders aangepakt.  Vanuit Cultuur op de Campus is deze editie van Stukafest opgepakt. “Met de inschrijvingen kwamen we goed rond. Studenten die eerder hun kamer beschikbaar hadden gesteld voor het festival wilden dat dit jaar vaak weer doen”, aldus Van Putten.

Afterparty 

Er is een poëzie act te zien, twee muziekacts, twee theateracts en één dansact. Bram Wientjes, die net de opleiding creative writing heeft afgerond, zal gedichten voordragen. Na de optredens in de kamers is er nog een afterparty in poppodium Merleyn. Daar zullen een band, een hiphopact en een dj optreden.

Studenten met dezelfde interesses 

Van Putten hoopt dat Stukafest weer uitgroeit naar een grote naam in de festivalwereld. “Het is een mooie kans voor studenten met dezelfde interesses om bij elkaar te komen.”

Er zijn nog tickets verkrijgbaar via de website. Een kaartje voor de drie kamerrondes en het eindfeest kost 13,30 euro. Voor de drie kamerrondes of alleen het eindfeest betaal je 8,30 euro.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk