Europa-archief van hoogleraar Segers valt onder academisch erfgoed

De Universiteit Maastricht geeft hun Europa-archief de naam ‘Mathieu Segers’. De hoogleraar van de Universiteit van Maastricht overleed in december op 47-jarige leeftijd. Dat meldt 1Limburg. 

Segers was sinds 2016 hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Hij begon met het opzetten van het Europa Archief in 2018. Segers was hoogleraar Hedendaagse Europese Geschiedenis en Europese Integratie. De universiteit dankt Segers voor zijn werkzaamheden en besloot daarom het archief naar Segers te vernoemen. De officiële naam is dan oom het Europa Archief Mathieu Segers.

Europese universiteit van Nederland 

Rector magnificus Pamela Habibovic spreekt in AvondGasten Europa vol lof over Segers. Segers was iemand die mensen enthousiast kon krijgen over Europa. “Dat is voor ons als universiteit heel belangrijk, omdat wij ons omschrijven als Europese universiteit van Nederland.”

Verdrag van Maastricht 

Dat de Universiteit Maastricht dit nieuws op 7 februari naar buiten brengt is niet vreemd. Op die dag viert het Verdrag van Maastricht haar verjaardag. Het Verdrag werd namelijk op 7 februari 1992 ondertekend. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk