Voor de derde keer stellen het Vlaams Cultureel Kwartier Nijmegen en de Radboud Universiteit Nijmegen ook niet-studenten in staat om literatuurcolleges te volgen.

Dit jaar staat de Vlaamse schrijver Willem Elsschot centraal in een achtdelige collegereeks, die op 25 januari van start gaat. Wederom niet op de universiteit, maar midden in Nijmegen.

Na de zeer succesvolle reeksen ‘7x Claus openbaar' en '7 hoorcolleges over 7 grote Vlaamse schrijvers van NU' slaan het Vlaamse Cultuur Kwartier en de Opleiding Nederlandse Taal en Cultuur van de Radboud Universiteit Nijmegen opnieuw de handen in elkaar.

Op 25 januari aanstaande wordt een nieuwe collegereeks 'Letteren in de stad' geopend met de theatermonoloog Willem Elsschot van Herman Bogaert. Daarna volgen zes hoorcolleges over het werk van de in 2010 vijftig jaar geleden overleden schrijver, verzorgd door specialisten uit binnen- en buitenland. De reeks wordt afgesloten met een interview met Elsschotbiograaf Vic van der Reijt'- diens biografie verschijnt, als alles goed gaat, in maart 2011.

Klik hier voor meer informatie.