Meer dan honderd studenten promoveerden bij deze hoogleraar

Hoogleraar Bart Meijer van de TU Eindhoven is trots op het feit dat hij honderd studenten heeft begeleid tijdens het promoveren. Meijer houdt zich als hoogleraar bezig met moleculaire systemen. Hij heeft nog steeds hetzelfde enthousiasme als toen hij dertig jaar geleden promovendi begon te begeleiden. Dat meldt Omroep Brabant.

De magische grens van 100 gepromoveerde studenten is nu bereikt. Geen enkele andere hoogleraar op de TU is dit gelukt. Toen Meijer zelf ooit eens een belangrijke onderscheiding won, kreeg hij daar een ets bij. “Ik dacht, als er ooit iemand bij mij promoveert, dan krijgt ‘ie ook zoiets”, aldus Meijer.

Gepromoveerde studenten 

De ets zorgt er ook voor dat Meijer niet meer geld uitgeeft aan een student waar hij beter mee overweg kan, dan met andere studenten. De teller van gepromoveerde studenten staat nu exact op 102. Hoeveel daar nog bijkomen maakt Meijer niet uit. Hij vindt het gewoon mooi om die jonge studenten in een paar jaar tijd te zien groeien.

Hoogleraren 

Vijf van zijn promovendi zijn nu hoogleraar in Eindhoven. Een aantal andere promovendi zijn hoogleraar op universiteiten in Zwitserland of Madrid. “Ik ben niet de knapste professor van de TU Eindhoven, maar wel de succesvolste”, lacht Meijer.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk