Zestien studentenkamers niet meer bewoonbaar na brand in complex

Zestien bewoners van studentencomplex Hoogeveldt in Nijmegen moeten andere slaapplek gaan zoeken. Woensdagavond sloeg de vlam in de pan in de keuken van hun gang. Daardoor brak er brand uit. De studentenkamers zijn voorlopig onbewoonbaar vanwege rookschade. Dat meldt VOX. 

Een woordvoerder van studentenhuisvester SSH& laat weten aan VOX dat de gang ongeveer drie weken onbewoonbaar is. Er is roet- en rookschade ontstaan in de algemene ruimtes en de kamers. De gang waar zestien studenten momenteel wonen is niet bewoonbaar.

Terecht bij familie of vrienden 

Een aantal studenten kon dezelfde avond weer het huis in. De zestien studenten van de gang waar de brand uitbrak konden terecht bij familie of vrienden.

Zo snel mogelijk weer bewoonbaar 

Studentenhuisvester SSH& wil dat de kamers zo snel mogelijk weer bewoonbaar zijn. Voor het studentencomplex staat nu nog een opslagcontainer. Daar kunnen de studenten tijdelijk hun meubels stallen.

Overbodige spullen en wasrekken laten slingeren 

Vorig jaar kondigde SSH& nog aan op te gaan treden tegen rondslingerende spullen en afval bij Hoogeveldt. Studenten zouden te vaak hun overbodige spullen en wasrekken op de gang laten slingeren. Dat zou gevaarlijke situaties kunnen opleveren mocht er eens brand uitbreken. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, waar de brandweer van Nijmegen onder valt, waarschuwde eerder ook al eens voor brandgevaar in studentenhuizen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk