Leerling Parcival College Groningen wint schrijfwedstrijd Stijlvoltreffer van RUG

Julie Damwichers van het Parcival College Groningen heeft de schrijfwedstrijd Stijlvoltreffer 2023 gewonnen. Dat kwam door haar column ROOK. De column van Julie gaat over de impact van een ongelukkige familierelatie. Het team Profielversterking Nederlands van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) organiseerde deze schrijfwedstrijd. Dat meldt de RUG. 

Scholieren uit Noord-Nederland kregen de uitdaging om hun schrijftalent te laten zien en verder te ontwikkelen tijdens een schrijfwedstrijd voor columns. 45 enthousiaste leerlingen van tien verschillende scholen uit de regio deden mee aan de schrijfwedstrijd. De wedstrijd stond dit jaar in het teken van Raoul de Jong. Hij is de gastschrijver van de RUG.

Workshops 

Leerlingen werden tijdens de Week van het Nederlands voorbereid om te schrijven als een columnist tijdens een workshopcarrousel. De leerlingen kregen na de workshops een maand de tijd om een eigen column te schrijven.

Top drie 

Julie ontving de prijs omdat ze heel beeldend kan schrijven en elk woord was zorgvuldig uitgekozen. Robin Vos van het Roelof van Echten College werd tweede. Een andere leerling van het Roelof van Echten College, Vivian Muggen, werd derde.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk