Arjan Tijmes, voormalig student Business Administration aan de Universiteit Twente, is woensdag uitgeroepen tot winnaar van de Scriptieprijs 2010 die Berenschot uitreikt voor de meest opmerkelijke scriptie van het jaar. Aan de prijs is een geldbedrag van 1.500 euro verbonden.

Een jury onder leiding van de directievoorzitter van Berenschot beoordeelde alle inzendingen op innovativiteit, aanwezigheid van een opmerkelijk inzicht en de praktische toepasbaarheid in het adviesvak.

De scriptie van Arjan Tijmes ('Co-creation and Firm Performance: innovation succes enhancing effects of and motives for customer involvement') bleek het beste te voldoen aan de criteria.

Ook stelde de jury dat overtuigend is aangetoond "dat er meerdere wegen naar Rome leiden, maar slechts drie paden naar de heilige graal van co-creatie". Arjan Tijmes ontvangt een bedrag van 1.500 euro.

Om in aanmerking te komen voor de Scriptieprijs, moet de masterscriptie minimaal met een 8 zijn beoordeeld en in 2009/2010 zijn afgerond, anders was een aanbeveling van de hoogleraar noodzakelijk.

Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 500 medewerkers in de Benelux. Het werkt al ruim 70 jaar voor opdrachtgevers in de publieke en private sector.