Professor Aida Todri-Sanial ontvangt AiNed Fellowship Beurs

De beurs stelt prof. Aida Todri-Sanial in staat binnenkort te beginnen met een onderzoeksproject getiteld ‘AI-on-ONN: Online Learning for Sense-to-Compute Edge AI with Oscillatory Neural Networks’ aan de Technische Universiteit Eindhoven. Dat meldt het NWO.

De AiNed Fellowship Beurzen vormen een programmaonderdeel van het Nationaal Groeifonds programma AiNed. Het doel van het AiNed Fellowship Beurzen programma is om AI-talent aan te trekken bij Nederlandse academische onderzoeksinstellingen met het oog op de internationale competitie voor AI-talent.

AI-talenten 

De AiNed Fellowship Beurzen helpen Nederlandse academische kennisinstituten om AI-talenten aan te trekken die in de regel kunnen kiezen tussen diverse met elkaar concurrerende aanstellingen. Dit programma is gericht op uitzonderlijke AI-talenten die kunnen worden ingezet in een AI-vakgebied, uiteenlopend van technologie tot de sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen. De AiNed Fellowship Beurzen zullen het aantal promovendi en postdoc-onderzoekers aan Nederlandse academische kennisinstituten die zich richten op de uitdagingen die deel uitmaken van de AI Research Agenda for the Netherlands (AIREA-NL) vergroten. De AiNed Fellowship Beurzen van het Nationaal Groeifonds programma gaan ook de kennis- en opleidingsbasis op het gebied van AI in Nederland en het nationale AI ecosysteem versterken.

Nog 16 beurzen beschikbaar 

Dit programmaonderdeel van het AiNed-programma is geschikt voor alle Nederlandse universiteiten en de NWO- en KNAW-instituten. Het totale budget aan beurzen voor dit programmaonderdeel bedraagt voor de eerste ronde (2022-2023) bijna 20 miljoen euro. Naar verwachting zullen maximaal 23 voorstellen worden gefinancierd. Er zijn nog 16 beurzen beschikbaar.

Dit programma richt zich op Nederlandse academische kennisinstituten die ingevolge hun strategie willen investeren in het aantrekken van AI-talent voor de positie van (tenure track) universitair docent, universitair hoofddocent of hoogleraar. Het AI-talent wordt geselecteerd door de onderzoeksorganisatie. Het programma stelt onderzoeksinstituten in staat dit AI-talent een aantrekkelijker basispakket te bieden. Aanvragen voor deze Call for proposals kunnen worden ingediend van 5 september 2022 tot 15 december 2023 om 14:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Nationale Onderwijsgids