De campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) krijgt voor 55 miljoen euro een nieuw hart. Er komt een nieuw gebouw dat dé ontmoetingsplaats wordt voor studenten, medewerkers, onderzoekers en bezoekers.

Woensdag 1 december is het startsein gegeven voor dit eerste project van Campus 2020: het huisvestingsplan van de TU/e. Het nieuwe gebouw zal zomer 2012 worden opgeleverd.

Het nieuwe gebouw wordt het nieuw hart van de TU/e-campus. Het meet ruim 25.000 vierkante meter en biedt huisvesting aan de universiteitsbibliotheek en zo'n 900 studieplekken voor studenten.

"De campus van de universiteit moet een aantrekkelijke werk- en leeromgeving zijn, waar internationale studenten en wetenschappers elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten. In het nieuwe gebouw wordt de faculteit Wiskunde en Informatica gevestigd. De universiteitsbibliotheek krijgt ook een centrale plaats. De ontmoetingsfunctie wordt nog eens extra benadrukt door een grand café en een grote overdekte hal", aldus het College van Bestuur van de TU/e.

Campus 2020
Campus 2020 is het huisvestingplan van de TU/e op het terrein waar de universiteit in 1956 gestart is. De universiteit telt negen faculteiten met in totaal 7.000 studenten en 3.000 medewerkers.

Campus 2020 zal de komende tien jaar gerealiseerd worden en de totale investering bedraagt zo'n 250 miljoen euro. Campus 2020 past in de ontwikkeling van het TU/e-terrein naar een Science Park, waarin ook permanente huisvesting voor studenten moet komen en waar researchbedrijven gevestigd kunnen worden.