Cateraar Appèl komt met 'best basic'- opties in kantine van TU Delft

Cateraar Appèl verzorgt met ingang van dit nieuwe studiejaar de horeca bij de TU Delft. De cateraar komt met ‘best basic’- opties op de uitgiftepunten. Het gaat dan om producten die binnen de categorie in een betaalbare variant worden aangeboden. Dat meldt Delta. 

Onder die opties vallen bijvoorbeeld een betaalbare soep en goedkope broodjes. Ook salades en snack hebben allemaal een variant die goedkoop geprijsd is, maar er kunnen ook combinatiedeals worden ingezet. Elke donderdag van de maand wordt er bijvoorbeeld een ‘super budget deal’ aangeboden. Die deal kan bestaan uit een soep met een belegd broodje voor 2,95 euro.

Verduurzamen 

De cateraar wou samen met de TU Delft stappen zetten in het verder verduurzamen van het voedingsaanbod. Daarom zijn de speciale deals ingezet, maar ook omdat alles vrijwel vers wordt bereid op de locaties. De inzet van koks en medewerkers die de bereiding doen zouden zorgen voor een hoger prijskaartje. Om de studenten en docenten die gebruikmaken van de horeca te overtuigen dat het aanbod niet duurder is geworden, worden deze deals ingezet.

Vegetarisch 

Appèl biedt op de TU Delft een uitgebreid vegetarisch, en deels veganistisch, menu aan. Twee locaties op de campus zijn zelfs volledig vegetarisch.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk