Normal_image_2023-05-31_130824795

Op zaterdag 3 juni vindt de Guinness Wereldrecordpoging pipetteren plaats. Met deze poging willen studenten Nanobiologie van het Erasmus MC en TU Delft een vermelding krijgen in het Guinness World Records-boek, door minimaal 250 mensen binnen 5 minuten te laten pipetteren: vloeistof opzuigen en verplaatsen met een pipet.

 

Deze wereldrecordpoging wordt georganiseerd door de studievereniging S.V.N.B. Hooke van de opleiding Nanobiologie. Het studieprogramma combineert vakken van zowel TU Delft als Erasmus MC, waardoor studenten het beste van twee werelden ervaren. Pipetteren is een veelvoorkomende handeling in dit vakgebied en deze studie en vormt de basis voor vele experimenten. Naast de recordpoging zullen gerenommeerde sprekers zoals professor Cees Dekker (TU Delft) en professor Roland Kanaar (Erasmus MC) op een mini symposium aanwezig zijn om te praten over hun onderzoek op het gebied van Nanobiologie.

Nanobiologie heeft de toekomst
Nanobiologie is een opkomend onderzoeksgebied dat zich richt op de complexiteit van het allerkleinste leven: de cellen en moleculen. Om dit te onderzoeken worden methoden en principes uit de natuurkunde, wiskunde, biologie en geneeskunde toegepast. Door deze wetenschappen te combineren heeft Nanobiologie de potentie om de samenleving ingrijpend te veranderen, vooral op het gebied van geneeskunde, energie en voedsel. Zo heeft Nanobiologisch onderzoek al bijgedragen aan o.a. vroegtijdig hartfalen opsporen, meer inzicht krijgen in ziektes als Alzheimer en Parkinson en de ontwikkeling van geavanceerde microscopen.

 

 

Lees verder