Nicole Ummelen nieuwe voorzitter college van bestuur Open Universiteit

De Raad van toezicht van de Open Universiteit heeft, na positief advies van de Ondernemingsraad en de Studentenraad, Nicole Ummelen benoemd als voorzitter van het college van bestuur. Zij is nu vicevoorzitter van het college van bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven. Ze zal Frank van der Duijn Schouten opvolgen die sinds 1 november 2021 interim-voorzitter is. De benoeming van Ummelen gaat in op 1 september 2023 en geldt voor een periode van vier jaar. Het cvb van de Open Universiteit bestaat uit twee leden: de voorzitter en rector magnificus Theo Bastiaens. Dit meldt de Open Universiteit.

De Raad van toezicht is verheugd over de komst van Nicole Ummelen. Voorzitter René Smit: 'Met haar brede ervaring bij veel universiteiten in Nederland en haar bestuurlijke kwaliteit is zij als geen ander in staat om de ambities van de Open Universiteit te helpen realiseren. De Raad van toezicht is vol vertrouwen dat Nicole Ummelen de nieuwe instellingsstrategie succesvol kan implementeren.'

Unieke missie

Nicole Ummelen: "Ik ben blij en vereerd met mijn benoeming tot Collegevoorzitter van de Open Universiteit. De Open Universiteit is een prachtige universiteit met een heel bijzondere maatschappelijke rol. Ik kijk ernaar uit om samen met de collega-bestuurders, medewerkers, en studenten verder vorm te geven aan de belangrijke en unieke missie van toegankelijk en flexibel academisch onderwijs, in een tijd waarin flexibele leerwegen en een leven lang ontwikkelen steeds belangrijker worden voor studenten, arbeidsmarkt en maatschappij."

Door: Nationale Onderwijsgids
Afbeelding: Open Universiteit