Week 47: Mobielverbod op school, switchen van studie en leerling misbruikt

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Voor mbo-studenten moet het makkelijker zijn om te switchen van studie

Voor mbo-studenten moet het makkelijker worden om te wisselen van studie. Dat is een advies van de Taskforce Doelmatigheid van het bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Zij willen dat meer mensen kiezen voor een studie in de zorg of de techniek

Dinsdag: Basisschoolleerlingen willen van kabinet weten wat ze tegen inflatie gaan doen

De Tweede Kamer wordt dinsdag overspoeld door 150 kinderen. Zij mogen bewindspersonen lastige vragen gaan stellen over actuele onderwerpen. Groep 7 van basisschool De Hazesprong uit Nijmegen wil graag weten wat de regering gaat doen aan alle prijsstijgingen.

Woensdag: Mobieltjes verbieden op middelbare- en basisscholen lijkt het CDA een goed idee

Het CDA wil dat mobiele telefoons verboden worden op basis- en middelbare scholen. Scholen stellen daar nu nog, ieder voor zich, regels in op, maar volgens het CDA leidt dat vooral tot onduidelijkheid. Daarom moet er één lijn worden getrokken in heel Nederland. 

Donderdag: Alcoholgebruik onder Antwerpse studenten valt eigenlijk best mee

Studenten zouden enorme hoeveelheden alcohol nuttigen. Uit onderzoek van de UAntwerpen en de stad Antwerpen blijkt dat dit niet overeen komt. Beide partijen willen nu memes en video’s van de campagne Alcoholfacts viraal laten gaan. 

Vrijdag: Dertig maanden cel geëist tegen docent voor misbruik met 15-jarige leerling

Een 59-jarige oud-docent uit de gemeente Tynaarlo heeft donderdag dertig maanden cel waarvan tien maanden voorwaardelijk tegen zich horen eisen. Dit vanwege het plegen van ontucht met een destijds 15-jarige leerlinge.

Door: Nationale Onderwijsgids