Nieuwe Educatieve Master Primair Onderwijs van start

Dertien studenten hadden zich ingeschreven voor de Educatieve Master Primair Onderwijs. Maandag zijn er negen begonnen aan deze nieuwe onderwijsmaster. Dat meldt het Erasmus Magazine.

Leerkracht worden kan via verschillende routes. Het kan via de Pabo op het hbo, als zij-instromer en nu ook nog via twee educatieve masters. Een is in Rotterdam, de andere is een samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. “Er is een tekort aan docenten, dus meer routes zijn alleen maar welkom”, zegt Sabine Severiens, directeur van de nieuwe studie. “Vanuit het werkveld is er ook veel meer behoefte aan nieuwe routes, aan docenten met verschillende achtergronden.”

Andere competenties dan andere leerkrachten 

De studenten hebben drie dagen onderwijs en twee dagen praktijkstage. Over twee jaar moeten ze bevoegde basisschooldocenten zijn met een masterdiploma op zak. “We geven de studenten mee dat ze andere competenties hebben dan andere leerkrachten”, aldus Severiens. “De studenten zijn academisch geschoold en pedagogisch sterk in de grootstedelijke context.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk