Radboud Universiteit biedt nascholing aan met STAP-budget

Per 1 september is het mogelijk om het STAP-budget in te zetten voor nascholing aan de Radboud Universiteit. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. De subsidie van de Rijksoverheid bedraagt jaarlijks 1000 euro en vervangt de regeling ‘aftrek studiekosten’. Werkenden en werkzoekenden kunnen het STAP-budget inzetten voor een training, cursus of opleiding. Dat meldt de Radboud Universiteit.

De inhoud van veel beroepen verandert snel. Neem bijvoorbeeld de digitalisering die in veel vakgebieden een steeds grotere rol speelt. Hierdoor verdwijnen banen en komen er nieuwe banen bij. Rijksoverheid riep daarom het STAP-budget in het leven, met het doel om meer kansen te creëren op de arbeidsmarkt. Zo kunnen werkenden zich bijvoorbeeld laten bij- of omscholen om bij te blijven in de veranderende maatschappij of te voorkomen dat zij hun baan verliezen. 

Leven Lang Ontwikkelen 

De Radboud Universiteit biedt al enige tijd via Radboud Academy bij- en nascholing voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling aan, waarmee zij inspeelt op de behoeften van de markt. “Het is de ambitie van de universiteit om Leven Lang Ontwikkelen tot één van de kerntaken te maken. Een van de doelstellingen hierbij is maatschappelijk relevant zijn”, licht Liesbet Korebrits, directeur van Radboud Academy, toe. “Dat de universiteit een groot deel van haar vervolgonderwijs openstelt voor het STAP-budget sluit hier naadloos op aan. De bedoeling is dat straks het meeste nascholingsaanbod ontsloten wordt voor STAP.” 

Aanbod 

Tijdens de vorige subsidierondes in maart en juli heeft de universiteit een pilot gedaan en de processen ingericht om nu een grotere groep te kunnen bedienen. Enkele voorbeelden die in aanmerking komen voor het STAP-budget, zijn: de cursus Modereren, de Kunst van de Gespreksleiding, de post-master Business Data Scientist, en alle taalcursussen. Benieuwd naar het complete aanbod van de Radboud Universiteit dat in aanmerking komt voor de STAP-subsidie? Kijk dan in het STAP-scholingsregister. Bij ‘naam opleider’ zoekt u vervolgens op ‘Radboud’. U ontvangt na aanmelding van de opleider een vooraanmeldingsbewijs
waarmee u de subsidie kunt aanvragen.

Volgende aanvraagperiode 

De volgende aanvraagperiode voor het STAP-budget start op donderdag 1 september 2022 om 10.00 uur. Wees er snel bij, want er is beperkt budget beschikbaar gesteld vanuit de overheid. Meer informatie over het STAP-budget en de mogelijkheden bij de Radboud Universiteit leest u hier.

Door: Nationale Onderwijsgids