Floris Italianer gestart als directeur Convergence Erasmus Unversiteit

Floris Italianer wordt met ingang van 1 mei 2022 de nieuwe directeur Convergence, de strategische samenwerking tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft en het Erasmus MC, die op dit moment volop in de ontwikkeling is. De Convergence Executive Board (CEB) is verheugd met de aanstelling van Italianer als directeur die de Convergence krachtig verder kan ontwikkelen naar een volgende fase. Dat meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De Convergence Executive Board (CEB) heeft besloten Floris Italianer (1959) aan te stellen vanwege zijn brede ervaring als bestuurder van verschillende (netwerk)organisaties en partnerships en als adviseur van start-ups and scale-ups. Italianer studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde zijn master Economics, Finance & Marketing aan de Interfaculteit Bedrijfskunde, de toenmalige gezamenlijke opleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de TU Delft. De afgelopen 9 jaar was Italianer directeur bij de Hartstichting.

Strategische samenwerking 

Als directeur Convergence zal Italianer zich inzetten om de ambities van convergentie optimaal vorm te geven. De potentie van de strategische samenwerking tussen Delft en Rotterdam is enorm op vele fronten. Italianer zal de strategische samenwerking op zowel landelijk als regionaal verder positioneren en de samenwerking optimaal faciliteren vanuit een coördinerende rol. Italianer wordt directeur van het Convergence Office, dat de CEB ondersteunt in het voorbereiden en uitvoeren van haar beleid, het coördineren van external affairs en het coördineren van de verschillende werkgroepen die zijn ingesteld om de samenwerking van de bedrijfsvoering tussen de instellingen te faciliteren. 

Verschillende disciplines 

Floris over zijn nieuwe functie: ”Al tijdens mijn studie aan de Interfaculteit Bedrijfskunde leerde ik om problemen vanuit verschillende disciplines te lijf te gaan. Samenwerking van verschillende mensen, organisaties en instellingen leidt tot onderlinge nieuwsgierigheid, verbeelding en creativiteit en bereidheid om samen de grote maatschappelijke uitdagingen te grijpen en aan te pakken. Ik ben enorm gemotiveerd om de CEB hierin te gaan ondersteunen”. 

Grote groei en dynamiek 

Ed Brinksma namens de CEB: "We zijn zeer verheugd met Floris Italianer als directeur Convergence. Door de grote groei en de dynamiek binnen de Convergence merken we dat er behoefte is aan een directeur die de samenwerking naar een steeds hoger plan tilt en de organisatie verder uitbouwt en professionaliseert. We zien uit naar het gezamenlijk verder bouwen aan deze beweging om samen met onze partners een ecosysteem te vormen waarin we werken aan nieuwe perspectieven en oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Erasmus Universiteit