Studenten uit heel Nederland onwel tijdens skireis naar Risoul

Studenten uit verschillende studentensteden zijn onwel geworden tijdens een skivakantie in Risoul, Frankrijk. Eerder was al bekendgemaakt dat er zeker negen Utrechtse studenten ziek waren geworden, maar daar zijn ook dertien studenten uit Leiden, Nijmegen, Maastricht en Leeuwarden bijgekomen. Eén van die studenten ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dat meldt de NOS.

NOS Stories kreeg van meerdere studentenverenigingen te horen dat het misging in de après-skilocatie La Grotte du Yeti in Risoul. De verenigingen vermoeden dat er iets in de drankjes is gedaan, maar de bareigenaar zegt daar niets vanaf te weten. 

Intimiderend gedrag 

Circumflex uit Maastricht meldt drie zieke studenten tijdens de reis die begin deze maand plaatsvond. De vereniging vond de beveiliging en andere gasten in de bar erg verdacht omdat ze er niet uitzagen als ‘typische après-skigasten. Studenten die vervolgens melding maakten van intimiderend gedrag werden niet serieus genomen.

Franse politie 

Directeur Maire van de kroeg in Risoul zegt dat de Franse politie onderzoek doet naar de gebeurtenissen. “We nemen ook maatregelen tegen zakkenrollers en intimidatie.” De kroeg heeft ook videobeelden afgegeven aan de politie. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk