Half miljoen mensen zien documentaire 'Een kaarsje voor Tanja Groen'

De nieuwe documentaire over de zaak Tanja Groen is donderdagavond op NPO 1 door 499.000 mensen bekeken, meldt Stichting KijkOnderzoek. In het programma, Een kaarsje voor Tanja Groen, werd ook teruggekeken op het leven en werk van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Studente Tanja Groen verdween 28 jaar geleden, de zaak werd nooit opgelost. De Vries richtte vlak voor zijn dood een organisatie op die geld inzamelde voor de gouden tip die de zaak eindelijk op zou kunnen lossen. In Een kaarsje voor Tanja Groen keken betrokkenen terug op de zaak, maar ook op de dood van De Vries in juli. Ook werd opgeroepen om tijdens de uitzending een foto van een kaarsje te uploaden, om Groen en De Vries te herdenken.

Onmogelijke Duetten 

De kerstspecial van Onmogelijke Duetten met René Froger, Ronnie Flex, Emma Heesters, Mart Hoogkamer, OG3NE en Leo Alkemade werd op SBS6 door 643.000 mensen bekeken, goed voor een 16e plaats in de lijst met 25 best bekeken programma's van de dag.

NOS Journaal

Het NOS Journaal van 20 uur was met 1,9 miljoen kijkers het best bekeken programma van de dag, gevolgd door De Slimste Mens op NPO 2 met 1,8 miljoen. Het nieuws van half acht op RTL 4 maakt de top drie compleet met 1,4 miljoen belangstellenden.

Door: ANP