Opnieuw protesteren Leidse studenten tegen, inmiddels uitgezette, camera's

Studenten van de Universiteit Leiden hebben gisteren opnieuw geprotesteerd tegen de camera’s die in het gebouw hangen. De camera’s werden vorige week, na protesten, uitgezet, maar de studenten vinden dat niet genoeg. Dit meldt de NOS.

De universiteit gaf aan dat de camera’s waren opgehangen om te zien hoeveel studenten er in een ruimte waren. Dit om de coronamaatregelen goed op te volgen. Maar de studenten zeggen dat de camera’s veel meer kunnen dan dat. De camera’s zouden ook kunnen zien of je man of vrouw bent en of mensen een mondkapje dragen.

Tijdelijk uit

De studenten die gisteren protesteerden zijn vooral niet blij dat de camera’s ‘tijdelijk’ zijn  uitgezet. De studenten zijn bang dat de camera’s weer worden aangezet als alle commotie voorbij is. 

Meer onvrede 

Niet alleen de camera’s zorgen voor onvrede, ook vinden de studenten dat er niet goed wordt geluisterd naar input van de universiteitsraad, docenten en studenten. Daarnaast zou het onderwijs door flexcontracten verslechteren en zijn er veel faciliteiten niet op orde. 

Communicatie moet beter

De universiteit erkent dat de communicatie over de camera’s beter had gemoeten en dat de signalen en de zorgen serieus worden genomen. In de verdere kritiek van de studenten herkent de universiteit zich niet. “Maar het signaal is duidelijk. Dat moeten we respecteren.”

Door: Nationale Onderwijsgids