Honderden tips ontvangen over vermissing studente Tanja Groen

Over de in 1993 vermiste studente Tanja Groen zijn bij Stichting De Gouden Tip 450 tips binnengekomen. Een deel van die tips wordt nu verder onderzocht door het coldcaseteam dat aan deze zaak werkt. Dit meldt de NOS.

Een woordvoerder van justitie bevestigde eerder aan 1Limburg dat er nog steeds onderzoek gedaan naar de zaak. “Er zijn steeds medewerkers van de politie bezig met de zaak. Het team is iedere dag bezig met actief nalopen van de tips.” Over de inhoud van deze tips kan niets gezegd worden.

Peter R. de Vries

Op 23 juni werd de Stichting De Gouden Tip door misdaadverslaggever Peter R. de Vries opgericht. Hij heeft zich jarenlang ingezet om Tanja Groen terug te vinden. De Vries hoopte via crowdfunding een bedrag van één miljoen euro in te zamelen voor de gouden tip. Inmiddels staat de teller op 1,4 miljoen euro.

Zoekacties, maar zonder resultaat 

De 18-jarige Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze fietste naar huis na een feestje van Circumflex, haar Maastrichtse studentenvereniging. Ze is echter nooit aangekomen in het dorp Gronsveld waar ze woonde. Er waren meerdere zoekacties, maar nog steeds zonder resultaat. Op 31 augustus van dit jaar werd er in Maastricht nog een stille tocht gelopen. 

Door: Nationale Onderwijsgids