Finalisten 35ste editie Groninger Studenten Cabaret Festival bekend

Drie studenten, Broban Braspenning, Bas van de Ven en Julia Straten, staan in de finale van de 35ste editie van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De finale vindt vrijdagavond, 12 november, plaats in de Stadsschouwburg van Groningen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

De drie studenten plaatsten zich afgelopen week via halve finales voor de finale. Braspenning deed dat op woensdag, Van de Ven en Straten op donderdag. In de halve finales deden in totaal vijf studenten mee.

In coronatijd

Braspenning besloot in coronatijd zich te wagen aan cabaret, en dat terwijl hij dat nog nooit gedaan had. Hij vertelt wat millennials niet durven zeggen en boomers niet willen horen. 

Theaterlessen

Straten geeft in haar dagelijks leven theaterlessen en regie aan amateurgezelschappen, maar ook aan mensen die serieuze ambities hebben om het vak in te gaan. 

Van alle markten thuis

Van de Ven leent de naam ‘cabaret’ om daarmee zijn verhalen en liedjes te brengen. Hij is zelf schrijver, regisseur, muzikant, zanger en acteur. Zijn voorstelling is rommelig, maar ook heel intens en hartstochtelijk. 

Vanavond rond 23.45 uur weten we wie van deze drie er met de prijs vandoor gaat.

Door: Nationale Onderwijsgids