TU Delft één van de genomineerden voor de Waterinnovatieprijs

De jury van de Waterinnovatieprijs heeft vandaag de genomineerden voor deze eervolle prijs bekendgemaakt. Twaalf innovaties zijn nu nog in de race voor de prijzen in vier categorieën die 2 december worden uitgereikt op Waterinnovatiefestival. Alle genomineerden maken daarbij ook nog kans op het winnen van de Publieksprijs. Dit meldt de Unie van Waterschappen. 

De Unie van Waterschappen organiseert samen met de Nederlandse Waterschapsbank de Waterinnovatieprijs om innovatieve projecten op het gebied van waterbeheer in het zonnetje te zetten. Dit jaar staan de grootste opgaven voor de waterbeheerders centraal in de categorieën: Aanpassen aan weersextremen, Gezond water en een gezonde bodem, Klimaatneutraliteit en Het waterschap van de toekomst.

Website

Meer uitleg over de genomineerden is terug te vinden op de website. Ook is het via deze website mogelijk te stemmen voor de Publieksprijs.

Het waterschap van de toekomst 

Wie de winnaars worden, wordt op 2 december bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op het Waterinnovatiefestival. Het Waterinnovatiefestival vindt dit jaar plaats in De Fabrique in Utrecht. Het thema is ‘Het waterschap van de toekomst’. De Unie van Waterschappen organiseert dit festival samen met de Nederlandse Waterschapsbank, het Waterschapshuis en STOWA.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Unie van Waterschappen