Studenten vielen flauw tijdens ontgroening Groningse studentenvereniging

Eind augustus zijn er vier aspirant-leden van de Groningse studentenvereniging Albertus Magnus flauwgevallen tijdens de ontgroening. 25 andere studenten raakten onwel. Dit meldt RTL Nieuws. 

Alberus Magnus ontkende eerder dat er een incident was voorgevallen. Het flauwvallen zou het gevolg zijn geweest van een combinatie van warmte en veel mensen bij elkaar. In werkelijkheid moesten de studenten tijdens de ontgroening 20 minuten voorover gebogen zitten. Toen ze mochten opstaan vielen er 4 van hen flauw. 

Sancties nog niet bekend

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) laat weten dat het goed is dat het voorval uiteindelijk toch is gemeld. Incidenten moeten gemeld worden bij de Advies Comissie Introductieweken (ACI), een orgaan van de RUG en de Hanzehogeschool Groningen. Eventuele sancties tegen de studentenvereniging zijn nog niet bekend.

Niet de enige studentenvereniging

Albertus Magnus is niet de enige studentenvereniging waarbij het misgaat. Begin deze maand kwam de Amsterdamse studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. ook al in opspraak nadat er meldingen binnenkwamen over fysiek geweld tijdens de ontgroening. 

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: RTL Nieuws