Exoskelet Project MARCH van TU Delft wandelt voor het eerst door Delft

Op 22 augustus zal het zesde Project MARCH exoskelet, een robotisch harnas waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen opstaan en lopen, worden gepresenteerd. Voor het eerst zal het mogelijk zijn om met de bestuurder van het pak Koen en exoskelet de buitenwereld te trotseren. Dit meldt TU Delft.

Dit jaar verlegt het zesde team van Project MARCH de grenzen van de exoskelettechnologie met een speciale focus op gebruiksvriendelijkheid en gebruik buiten. Dit komt onder andere door de implementatie van diepte camera’s waardoor het exoskelet op de omgeving kan inspelen. Met het MARCH VI exoskelet komt het dagelijks gebruik van een exoskelet steeds dichterbij. 

Project MARCH is een studententeam van de TU Delft dat zich jaarlijks inzet om een exoskelet te ontwikkelen voor iemand met een dwarslaesie. Met dit exoskelet, een robotisch motorisch harnas, kan iemand met een dwarslaesie weer opstaan en lopen. 
 

Zesde studententeam aan de slag

Het Project MARCH team wisselt elk academisch jaar waarbij een nieuw team met studenten zich een jaar vrijwillig inzet om een nieuw exoskelet van punt nul te ontwerpen en te produceren waarbij het team wel voortbouwt op de kennis van voorafgaande teams. Dit jaar is alweer het zesde team wat hiermee aan de slag gaat. De visie van Project MARCH is om zo met technologie de kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.