Normal_studentenkamer__studentenwoning__op_kamers__kamer__slaapkamer

De vraag naar studentenkamers in en om Tilburg is dit jaar naar alle waarschijnlijkheid groter dan ooit. Tilburg University belde onlangs alle internationale eerstejaarsstudenten op: 1.500 zoeken een kamer. Tweedejaarsstudenten – Nederlandse en internationale – kwamen vorig collegejaar niet naar Tilburg omdat ze online colleges volgden, maar veel van hen willen dit jaar toch dichter bij de campus wonen. Dit meldt Omroep Brabant. 

Tilburg University verwacht dus dat studenten uit twee collegejaren op zoek gaan naar een kamer. Eerstejaars worden door de onderwijsinstelling begeleid in hun zoektocht naar een kamer, maar tweedejaars niet. En juist van die groep weet de universiteit niet hoe veel van plan zijn om een kamer te vinden. Het zijn er waarschijnlijk niet zo veel als dat het er vorig jaar zouden zijn geweest, maar de bestaande kamernood zal nog groter worden.

Noodopvang

“Als reguliere kamers niet lukken, kunnen we altijd naar hotels en vakantieparken, maar op noodopvang zitten we niet te wachten. Dat vinden we niet passend”, zegt woordvoerder Piet van Ierland.

Pas over vier jaar zijn er in de gemeente Tilburg 1.900 nieuwe studentenwoningen, maar dat is voor de huidige lichting kamerzoekenden niet interessant.

Door: Nationale Onderwijsgids