Amsterdamse studenten lanceren petitie voor heropening hoger onderwijs

Hoewel het mbo en de middelbare scholen deze week de deuren weer mochten openen (met maatregelen), wordt het hoger onderwijs nog steeds volledig op afstand gegeven. Drie studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben een petitie gestart om af te dwingen dat ook het hoger onderwijs weer op locatie gegeven mag worden. Dit meldt Algemeen Dagblad.

“Vanaf het begin is gezegd dat het onderwijs de hoogste prioriteit heeft. Maar wij vinden dat niet genoeg blijken uit het handelen van de overheid”, aldus Tessa Hermelink (22), één van de drie initiatiefnemers van de petitie. “Je kan straks wel naar de kapper, maar niet naar studie. Dat is toch vreemd?”

De petitie roept niet alleen op om het hoger onderwijs te heropenen, maar vraagt ook om perspectief en volledige compensatie van het collegegeld. “Er wordt heel veel van studenten gevraagd en die doen het heel goed, maar op een gegeven moment is de rek eruit”, zegt Hermelink. Op het moment van schrijven is de petitie #magiknaarschool bijna 4.000 keer ondertekend.

Door: Nationale Onderwijsgids