Tweede Kamer wil versoepelingen voor het hoger onderwijs

Tijdens een debat in de Tweede Kamer over de meest recente ontwikkelingen rond het coronavirus hebben meerdere partijen het kabinet opgeroepen om meer te doen voor het hoger onderwijs. Hoewel er versoepelingen zijn aangekondigd voor het voortgezet onderwijs en het mbo, blijft de situatie in het hoger onderwijs vooralsnog ongewijzigd. Dit meldt ANP.

Studenten aan de universiteit en het hbo zitten al maanden thuis en krijgen daardoor steeds meer te maken met mentale klachten. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) noemde het eerder vandaag al “bijzonder hoe studenten van hogescholen en universiteiten elke keer weer tussen wal en schip vallen.”

D66-leider Rob Jetten wil van het kabinet weten waarom er in het hoger onderwijs nog niet versoepeld kan worden. Ook Jesse Klaver (GroenLinks) wil het hoger onderwijs binnen een maand meer openstellen, en stelt voor om daar grootschalig testen voor in te zetten. De Partij voor de Dieren, de PvdA en de ChristenUnie willen allen ook meer perspectief. Gert-Jan Segers (ChristenUnie) wil dat eerstejaarsstudenten, die doordat ze in coronatijd zijn gaan studeren nog geen normaal hoger onderwijs hebben meegemaakt, als eerste weer fysiek onderwijs zullen krijgen.

Door: Nationale Onderwijsgids