Vier studenten ontvangen ECHO Award voor rolmodellen en inclusief onderwijs

Vier studenten met een niet-westerse achtergrond hebben op 8 december de ECHO Awards 2020 uitgereikt gekregen van minister Ingrid van Engelshoven van van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De studenten onderscheiden zich vanwege hun bovenmatige studieprestaties, hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting binnen de samenleving. De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in Los Angeles. Dit meldt de Rijksoverheid.

De ECHO Award is een jaarlijkse landelijke stimuleringsprijs voor excellent hoger onderwijs talent met een niet-westerse achtergrond en draagt bij aan meer zichtbaarheid en dialoog over het versterken van diversiteit en inclusie in het onderwijs en de arbeidsmarkt. Dit jaar staat in het teken van 20 jaar ECHO Award waarbij meer dan 500 studenten over de afgelopen jaren zijn voorgedragen door hogescholen en universiteiten. De voorgedragen studenten representeren de veranderende populatie in Nederland, dragen bij aan het noodzakelijk potentieel aan kennis en vaardigheden in het onderwijs en de arbeidsmarkt en komen tegemoet aan de behoefte van bedrijven en organisaties voor meer diversiteit en inclusie in personeel, visie en strategie. Tijdens de uitreiking is er kennis gemaakt met een nieuwe lichting actief betrokken jonge leiders van de Nederlandse samenleving.

Vier Echo Awards

Tijdens de ceremonie, die dit jaar via een livecast werd gestreamd vanuit Pakhuis de Zwijger en waarbij de minister via een online-verbinding de winnaars bekendmaakte, zijn vier studenten onderscheiden in de categorieën ECHO Award hbo, ECHO Award wo, Bèta Techniek Award en de Loyens & Loeff Law & Tax Award.

  • Winnaar ECHO Award hbo: Riiziane Golamun, student Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan De Haagse Hogeschool
  • Winnares ECHO Award wo: Priscilla Maria, student Geneeskunde aan het Amsterdams Universitair Medisch Centrum.
  • Winnaar Bèta Techniek Award: Marwa Ahmed, student Biomedische Wetenschappen Moleculaire Neurosciences aan de Universiteit van Amsterdam
  • Winnaar Loyens & Loeff Law & Tax Award: Süleyman Tosun, student Law & Politics of International Security aan de Vrije Universiteit

De ECHO Award in een initiatief van Echo, Expertisecentrum diversiteitsbeleid, en de prijs creëert kansen voor studenten om tot een gelijke startpositie te komen en draagt bij aan een dialoog die de maatschappelijke uitdagingen erkent en de kracht van diversiteit illustreert.

Door: Nationale Onderwijsgids