Input mbo'ers in ideeën-app van Jongeren Denktank Coronacrisis zeer welkom

Premier Rutte vroeg jongeren in mei om aan te geven waar ze last van hebben door de coronacrisis, en wat hun ideeën zijn om er iets aan te doen. De Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC) pakte dat op en lanceerde in september de Opp-app. De JDC heeft in enkele weken tijd ruim 1500 ideeën gekregen van bijna 2000 jongeren in Nederland. Mbo’ers zijn echter nog ondervertegenwoordigd. Dit meldt de SER.

De ideeën gaan over opleiding, werk en wonen, de gebieden waarop jongeren de effecten van de coronacrisis voelen. Ze variëren van oplossingen om de kwaliteit van het online onderwijs te verbeteren, tot de suggestie om de huidige kijk op werk los te laten. Vanaf 9 oktober kunnen de jongeren samen deze ideeën uitwerken. Ze krijgen daarvoor een uitnodiging via de app. Wie nog niet eerder heeft meegedaan, kan alsnog de app downloaden in de App-store. 
 

Doe mee, mbo’er!

Ruim de helft van de jongeren die nu deelnemen is tussen 19 en 25 jaar. 70 procent heeft een hbo- of wo-opleiding. Jongeren die in het mbo zijn opgeleid, werken of een baan zoeken met hun mbo diploma, zijn minder aanwezig in de app. Daarom worden de mbo-scholen benaderd met informatie voor docenten en studenten, om hen uit te nodigen om ook mee te doen en zich te laten horen.
 
In januari krijgt minister-president Rutte een advies van de Jongeren Denktank Coronacrisis waarin de suggesties van de jongeren zijn opgenomen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids