Studenten demonstreren vandaag op Museumplein voor meer fysiek onderwijs

Studentenorganisaties zijn ongerust over de onderwijskwaliteit door alle onlinelessen sinds het uitbreken van de coronacrisis. Amsterdamse studenten demonstreren vrijdagmiddag op het Museumplein in de hoofdstad voor meer fysiek onderwijs.

Studenten buiten Amsterdam zijn opgeroepen niet naar de demonstratie te komen, in verband met de aangescherpte coronamaatregelen. Zij kunnen wel online hun steun betuigen, door een bord te maken met #ikwilnaarschool en een foto ervan te delen op social media.

Ik wil naar school 

De studentenvakbonden en actiegroep 'Ik wil naar school' vragen de regering geld waardoor universiteiten theaters, concertzalen en evenementlocaties kunnen huren waar coronaproof fysiek onderwijs gegeven kan worden. "Een win-winactie, gezien zowel de culturele- als de evenementensector hiermee ondersteund kan worden", zeggen ze.

Fysiek onderwijs

Door de coronamaatregelen vindt volgens de studentenvakbond LSVb nu nog maar 10 tot 30 procent van het onderwijs op locatie plaats. "Sommige studenten krijgen zelfs helemaal geen fysiek onderwijs", zegt de bond. Deelnemers aan de actie moeten afstand houden en een mondkapje op, aldus de initiatiefnemers.

Door: ANP