Uitreiking Spinoza- en Stevinpremies uitgesteld

NWO heeft besloten de uitreiking van de Spinoza- en Stevinpremies uit te stellen naar later dit jaar. De aangekondigde maatregelen van maandag 28 september stroken niet met de geplande feestelijkheden, die dit jaar al grotendeels online en in klein comité zouden plaatsvinden. Dit meldt NWO.

Hoewel NWO uitkijkt naar deze jaarlijkse uitreiking, is het na de extra maatregelen niet wenselijk samen te komen voor dit evenement. Op dit moment is de organisatie in overleg met de betrokkenen om een geschikte datum te vinden later dit jaar, uiteraard wanneer de dan geldende maatregelen het op dat moment toelaten. Hierover volgt zo spoedig mogelijk meer informatie op de NWO-website.
 
De uitreiking van de hoogste wetenschappelijke onderscheidingen zal later dit jaar online plaatsvinden, live vanuit de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Het evenement is te zijner tijd voor iedereen te volgen via het NWO-YouTubekanaal. Tijdens de uitreiking geven de Spinoza- en Stevinlaureaten inzicht in hun onderzoek en wordt duidelijk waarvoor ze de premie willen inzetten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids