Marine organiseert digitaal inkijkje in onderzeeboot voor studenten

Waar veel branches en bedrijven het door de coronacrisis moeilijk hebben, is de marine juist hard op zoek naar nieuw personeel. Vooral voor de onderzeeboten en daarom organiseert het maritieme krijgsmachtdeel op 1 oktober ‘Onderzeedienst Live’. Voor studenten en pas afgestudeerden de kans om een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden en uitdagingen van deze onderwaterwereld. Dit meldt het ministerie van Defensie.

Waar de onderzeeboten normaal gesproken volledig onzichtbaar hun werk doen, treedt de Onderzeedienst op 1 oktober juist naar buiten. Voor studenten en pas afgestudeerden de kans om een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden en uitdagingen van deze onderwaterwereld. De marine neemt de (online) kijker letterlijk mee in de onderzeeboot. Een speciale afvaardiging van scholen figureert daarnaast in een live demo en zorgt ervoor dat de kijker antwoord krijgt op prangende vragen. 
 
Afgestudeerden met een technische opleiding kunnen vrijwel direct beginnen aan hun carrière binnen de Onderzeedienst. “Naast een interne opleiding, betekent werken bij de Onderzeedienst direct ervaring opdoen”, zegt Olaf Binnenhei van de Koninklijke Marine: “Afhankelijk van je opleiding stroom je in als matroos, onderofficier of officier.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids