Benoemd hoogleraar Brinkhoff stelt onderzoek en onderwijsinnovatie centraal

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft mr. dr. Sven Brinkhoff benoemd tot hoogleraar straf- en strafprocesrecht. De aanstelling heeft een omvang van 1,0 fte. De ingangsdatum is 1 september 2020.  Dit meldt Open Universiteit.

De ontwikkeling van de natiestaat tot een netwerksamenleving roept fundamentele vragen op over de architectuur en inrichting van de publieke samenleving en de functie van de publieke machtsuitoefening. Als leerstoelhouder zal mr. dr. Sven Brinkhoff zich onder meer bezighouden met onderzoek naar (de bestrijding van) georganiseerde criminaliteit en de aanpak van terrorisme, met voldoende aandacht voor de digitalisering van de samenleving en de Europese en internationale context. 

Innovatie online onderwijs

Naast onderzoek is innovatie van onderwijs een speerpunt van de aanstelling van Brinkhoff. In de tijd dat Brinkhoff reeds verbonden is aan de Open Universiteit heeft hij zich ontpopt tot een pionier van vernieuwend online onderwijs, met als voorlopig hoogtepunt de ontwikkeling van een serious game (een interactieve digitale praktijksimulatie).

 

Over Sven Brinkhoff

Mr. Dr. Sven Brinkhoff (Nijmegen, 1979) start zijn carrière bij het openbaar ministerie. In 2007 maakt hij de overstap naar de Radboud Universiteit waar hij in 2014 promoveert op een onderzoek naar startinformatie in het strafproces. Van 2014 tot 2018 was hij universitair docent straf- en procesrecht aan die universiteit. Sinds 2018 is hij universitair hoofddocent straf(proces)recht aan de Open Universiteit en sectievoorzitter. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids