LSVb teleurgesteld over vermoedelijke afgelasting introductieweken studenten

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is teleurgesteld over het vermoedelijke voornemen van het kabinet om de introductieweken voor studenten af te lasten. “Het is logisch dat er scherpe maatregelen gelden. Maar studenten moeten kennis kunnen maken met elkaar en de opleiding", zegt Freya Chiappino, vicevoorzitter van de LSVb. 

"Studenten en onderwijsinstellingen zijn al tijden aan de slag om de introductie op een veilige manier te organiseren. Het is dan ook enorm vervelend dat het nu niet door mag gaan. Opleidingen moeten op een veilige manier een introductie kunnen organiseren.” 
 
Chiappino benadrukt het belang van de introductieweken voor nieuwe studenten in deze coronatijd. “Juist als je onderwijs voornamelijk digitaal gaat zijn, moet je als eerstejaars de kans krijgen om je medestudenten, je stad en je hogeschool of universiteit te leren kennen.” Voor een succesvolle studietijd is het van groot belang dat studenten zich verbonden voelen met hun hogeschool en universiteit. Een introductieweek zorgt daarvoor. De LSVb vindt daarom dat er nu extra aandacht voor een zachte landing voor de nieuwe eerstejaars studenten moet komen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Bron: LSVb