Erasmus Universiteit wordt eigenaar van energieneutraal sportgebouw campus Woudestein
De aannemingsovereenkomst tussen Stichting Erasmus Sportaccommodaties en Remmers Bouwgroep is getekend. Met deze handtekening is het startsein gegeven voor het bouwen van het nieuwe sportgebouw op campus Woudestein. Het nieuwe gebouw krijgt drie wedstrijdzalen, twee trainingszalen, een uitgebreide fitness-gelegenheid en een horecagelegenheid. De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wordt eigenaar van het gebouw en Stichting Erasmus Sport gaat zorg dragen voor de exploitatie. Dit meldt Erasmus Universiteit Rotterdam.

Kenmerkend voor het nieuwe sportcomplex wordt de binnenstraat die twee bouwdelen met elkaar verbindt. De overdekte straat heeft een logistieke functie, maar is ook een ontmoetingsplek voor de gebruikers van het gebouw. Het sportgebouw is ook toonaangevend op gebied van duurzaamheid. De Erasmus Universiteit Rotterdam zet hiermee weer een stap op weg naar een duurzame en CO2 neutrale campus. Het nieuwe sportgebouw wordt een energieneutraal gebouw en de principes van circulair bouwen worden toegepast.

Het bouwen begint eind 2020 op het braakliggende terrein naast Sanders Building. In de periode daarvoor wordt de grond nog bouwrijp gemaakt. Een van de redenen voor de nieuwbouw is dat het aantal sporters dat zich meldt bij Erasmus Sport elk jaar flink groeit. In 2022 moet het nieuwe gebouw klaar zijn. Het huidige sportgebouw op de campus blijft voorlopig bestaan dus de sporters zullen nooit misgrijpen.

Door: Nationale Onderwijsgids