UvA en VU geen voorstander van indammen ov-gebruik studenten

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) zijn geen voorstander van het besluit dat studenten beperkt gebruik mogen maken van het openbaar vervoer vanaf 1 juni, en niet in de spits mogen reizen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Afgelopen week werd in een Kamerbrief bekendgemaakt dat het kabinet wil voorkomen dat treinen in de spits druk worden. Studenten mogen daarom niet reizen tussen 11 en 15 uur. 
 
Geert ten Dam, bestuursvoorzitter van de UvA, liet zaterdag in het programma Nieuwsuur weten geen voorstander te zijn van dit besluit. “Om de anderhalve meter te kunnen waarborgen, kunnen wij maar zo’n 20 procent van onze capaciteit gebruiken. Als dit dan ook nog binnen vier uur moet, kunnen we maar 5 procent van ons onderwijs realiseren.”
 
Ook de Vrije Universiteit staat niet achter dit plan. Een woordvoerder laat weten dat het geven van werkgroepen en practica digitaal niet lukt, evenals het doen van onderzoek. Daarvoor is meer ruimte nodig dan de vier uur die nu geboden wordt.
 
Door: Nationale Onderwijsgids