Studenten ondersteunen Groningers bij het invullen van de belastingaangifte

Vanaf 1 maart kunnen bewoners van de gemeente Groningen voor hulp bij de belastingaangifte weer terecht bij studenten van WIJS. Deze gratis ondersteuning wordt voor de vierde keer georganiseerd door het Groninger Forum, Stichting WIJ en WIJS. Dit meldt gemeente Groningen.

Net als vorig jaar kunnen bewoners op veel verschillende locaties in de Groningse wijken terecht. Ook in Haren en Ten Boer worden spreekuren georganiseerd.
 
Bewoners die het lastig vinden om zelf hun aangifte in te vullen kunnen vrijblijvend terecht op één van de locaties in de stad. Wekelijks zijn studenten aanwezig in het Forum aan de Nieuwe Markt en in de Ruimte in Winkelcentrum Paddepoel. Daarnaast worden ook spreekuren in bibliotheken en op verschillende WIJ-locaties georganiseerd.
 

Ondersteuning

Tijdens het belastingspreekuur kunnen bewoners ondersteuning krijgen bij het invullen van de belastingformulieren of hulp krijgen bij het aanvragen of activeren van je DigiD. De studenten die meekijken hebben hiervoor de cursus Hulp bij Belastingaangifte gevolgd en worden begeleid door professionals van het WIJ-team
 

Afspraak maken 

Een afspraak maken met studenten kan eenvoudig via de website van het Groninger Forum: www.forum.nl/belastingaangifte, maar dit is niet verplicht. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids