Normal_griep-ziek-verzuim

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) volgt de ontwikkelingen over het coronavirus op de voet en volgt alle maatregelen die zijn gecommuniceerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), laat de universiteit weten op de website. Studenten en medewerkers die naar het buitenland willen reizen, worden geadviseerd de reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken goed in de gaten te houden. Dit meldt de EUR.

In een aantal gebieden in de wereld worden door overheden maatregelen getroffen om een uitbraak van de ziekte onder controle te houden. Het aantal gebieden neemt dagelijks toe. De Erasmus Universiteit Rotterdam monitort actief welke gebieden dit zijn. Hoewel het reisbeleid voor zowel studenten als medewerkers principieel ongewijzigd blijft, is er meer aandacht voor de actuele risico’s. Iedereen die naar het buitenland wil reizen, wordt geadviseerd het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden.
 

Reisadvies studenten

Voor studenten houdt dit in: zoals altijd al het geval is mag je niet reizen naar een gebied dat in het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken is aangemerkt als oranje of rood. Als je al in oranje of rood gebied bent, dan overleg je met je universitaire contactpersoon hoe je veilig terug kunt komen. Als je als student op reis zou gaan naar een groen of geel gebied, maar er is in dat gebied sprake van Coronabesmettingen, kun je je reis heroverwegen.
 

Reisadvies medewerkers

Voor medewerkers houdt dit in: dat het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken mede bepaalt op welk niveau toestemming gegeven moet worden om te reizen. Degene die afweegt of toestemming gegeven wordt (leidinggevende), kan in overleg met CvB afwijken van het reisadvies.
 
Kom je terug uit zo’n gebied? Meld je dan uitsluitend telefonisch bij de huisarts als je koorts hebt mét luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid). Als je deze symptomen hebt, kun je overigens ook griep hebben. 
                        
Door: Nationale Onderwijsgids