Werkdruk, studentenstress en onderwijskwaliteit: minister laat zich informeren

Ervaren studenten stress en wat doen zij en de universiteit eraan om dit te verminderen? Minister Van Engelshoven spreekt daarover vanmorgen met studenten van onder andere de Erasmus Universiteit Rotterdam. ’s Middags is zij aanwezig op de Hogeschool Inholland te Rotterdam, waar studentenstress ook hoog op de agenda staat.

Minister Van Engelshoven gaat ‘s morgens in gesprek met docenten over de werkdruk en wat de invloed is op de onderwijskwaliteit. Ook spreekt zij met decanen over de samenwerking met de universiteiten van Rotterdam, Leiden en Delft en met de gemeente Rotterdam. Tussen de verschillende gesprekken door wordt minister Van Engelshoven rondgeleid langs het duurzaamheidslab en het onderwijslab van de Erasmus Universiteit.
 

Hogeschool Inholland

‘s Middags gaat minister Van Engelshoven op de Hogeschool Inholland in Rotterdam in gesprek met bestuurders over de positie van de instelling, hoe zien zij hun profiel en hoe vormen zij hun eigen beleid aan de hand van landelijke ontwikkelingen. Daarna spreekt de minister met studenten over studentenstress; wat als je geen stage kunt vinden en hoe voorkom je uitval, maar ook, hoe zorg je voor aantrekkelijk onderwijs. Ook gaat de minister in gesprek over gelijke kansen en toegankelijkheid in het hoger onderwijs. Ze sluit de dag af met een gesprek over de rol van Inholland in Rotterdam en hoe de samenwerking met het werkveld verloopt.
 
Door: Nationale Onderwijsgids