TU Delft viert verjaardag met Delftse basisscholieren op 29 januari

De TU Delft is 178 jaar geworden en viert dat ook met Delftse basisscholieren. Op 29 januari geven professoren van de TU Delft een gastles op diverse basisscholen in Delft. Dit meldt gemeente Delft.

Gastlessen

Woensdag 29 januari vindt de eerste Delftse editie van Meet the Professor plaats. Zo’n 25 professoren stappen dan op de fiets naar Delftse basisscholen om een gastles te verzorgen. Leerlingen uit groep 7 en 8 krijgen les van een professor en krijgen een inkijkje in de wereld van de wetenschap. Deelnemende scholen zijn: Max Havelaar, Het Mozaïek, De Horizon, Het Talent, Rembrandtschool, Eglantier Tanthof, Delftse Montessorischool, Maurice Maeterlinckschool, International School Delft.
 

Meet the professor 

Meet the professor wordt georganiseerd door het programma WIJStad van de TU Delft. De TU Delft denkt mee met Delft en Delftenaren denken mee met de TU Delft. Samen werken ze aan een betere versie van de stad. Het programma WIJStad inspireert en verbindt bewoners, studenten en onderzoekers. Hoe? Wetenschappers doen ook onderzoek in Delft, studenten denken na over de stad en dragen op sociaal vlak hun steentje bij door zich vrijwillig in te zetten voor bewoners. Zo ontstaat een waardevolle uitwisseling tussen de stad en de universiteit.
 
Meer informatie is te vinden op deze website.
 
Door: Nationale Onderwijsgids